El Patrimoni és cosa de tothom

El passat divendres 17 d'octubre la Plataforma Castellar pel Patrimoni es presentar públicament.

Castellar pel Patrimoni neix per aconseguir que en la revisió del Pla General s'inclogui el catàleg de bens del Patrimoni Cultural (Històric i Natural) de la vil·la de Castellar del Vallès. El mes de juny es va fer públic un manifest que es va presentar com al·legació en la fase inicial de la revisió del Pla General amb 130 signatures de particulars i 15 d'entitats.

La Plataforma demana que l'Ajuntament la reconegui com interlocutor a l'hora de crear i revisar el catàleg que s'està elaborant. Aquesta plataforma és un espai que vol aglutinar sensibilitats diverses i gent experta en temes de patrimoni, arqueologia, història... per poder contribuir en la confecció del catàleg i el foment de la participació ciutadana i la transparència.

Després de la presentació de la Plataforma, Antoni Vilanova, arquitecte amb un extens currículum en formació, càrrecs i premis, tots ells vinculats amb el món del patrimoni, va explicar amb tot detall la legalitat i com s'ha de procedir alhora de fer un catàleg.

En la xerrada l'Antoni va deixar clar que la llei vigent d'urbanisme de Catalunya contempla el catàleg de béns com un element que ha de formar part del POUM, i per tant, Castellar que es troba en procés de revisió l'ha d'incloure donat que no el té.

El catàleg ha d'estar associat al planejament general i ha de contemplar tots els elements a protegir, que va des de les masies mes rellevants amb valor patrimonial, com l'arquitectura de pedra en sec (marges, barraques de vinya, sínies...

Pots escoltar o baixar l'audio d'aquest acte complet en aquest enllaç:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada